Mogsy-blog

"Sikta mot den ljusaste stjärnan och tag resten med dig på vägen!"

09 januari 2007

Varm och ödmjuk

En skum dag har gått över till en ny.
Var på en så kallad rättegångsgudstjänst på förmiddagen. Det är en speciell gudstjänst där de inbjudna är från rättsväsendets olika aktörer. Det är en gammal tradition sedan kyrkan var överhuvud för rättsväsendet. I Luleå domkyrka var vi kanske 80 pers som lyssnade på när prästen välsignade vårt kommande år. Som så kallad pausfågel (eller organist) spelade Markus Warg (tror jag det stavas). Han är välkänd i "kulturkretsar" i Norrbotten och även jag har hört namnet men aldrig hört honom spela. Och jag kan säga att för första gången i mitt liv har jag blivit berörd av orgelmusik! Det var det mest fantastiska jag nånsin hört! Ok, jag kanske hellre lyssnar på nån pop-dänga eller gammal disco-hit, men för att vara musik jag inte brukar lyssna på så berörde det mig något oerhört. Jag tänkte efter första melodin/akten/framförandet att jag måste gå förbi honom efteråt och ta reda på vad stycket hette och fråga om det går att få tag på. Men prällen gjorde mig besviken (?) när hon talade om att vi skulle ta till oss musiken vi skulle få höra under gudstjänsten för det var enda gången det skulle framföras eftersom det var ren improvisation...!!!
De andra två styckena han spelade var precis lika fantastiska. Det var som att åka in i ett annat universum eller nåt.... GRYMT!!!! Å vi snackar kyrko-orgel-musik.... Näe, jag hajjar inte heller....

Nåt jag heller inte hajjar är varför alla på mitt förra jobb helt plötsligt är så trevliga och tillmötesgående?!? Varför var de inte så när jag var där? Mitt liv hade blivit så in i helvete mycket enklare om de hade varit det.... Jag var tillbaka idag för att lämna igen kort och nycklar och fick möjligheten att prata med flera utav "bossarna" samt några andra jag inte tagit farväl av innan jul. Samtliga uttryckte sin "bestörtning" över att jag slutat.... Kunde de inte gjort det för ett par år sedan!?? Naturligtvis blir jag jätteglad över att de säger det de gör, och jag kommer naturligtvis att sakna dem, men ändå.... Det är dock fruktansvärt onödigt att gråta över spilld mjölk som man säger.

Och min reorganisation fortsätter, det blir nog inte så mycket kvar här när jag är klar.... hepp!!!

1 Comments:

At 5:15 fm, Anonymous Anonym said...

Tack for intiresnuyu iformatsiyu

 

Skicka en kommentar

<< Home