Mogsy-blog

"Sikta mot den ljusaste stjärnan och tag resten med dig på vägen!"

26 september 2006

Back in business

Gör ett nytt försök.... Råkade radera hela dagens blogg, suck....

Så, nu är jag alltså tillbaka på Norrbottnisk mark. Det känns bra att få andas klar, hög och frisk höstluft igen. Jag ska försöka göra en kort reseberättelse här under så att Ni får ta del av min tripp.

Torsdagen den 21:a åkte vi, jag och Kattis, till Dublin för att shoppa, kolla på Ryder Cup och besöka lite pubar. Vi blev direkt varse om hur snabbt vädret ställer om sig i Dublin, från sol till regn till sol, i blixtens hastighet. Det var dessutom varmt så jag har mestadels gått i kortärmat vilket varit himlans skönt.
Vi letade oss fram till vårt boende, ett hostel som var spartanskt men rent och fräscht. Vi hade eget badrum och det var lite smala sängar, typ 80 cm, och hade fjäderresårmadrass utan bäddmadrass, ont ont, men man vande sig och sista natten sov jag hela tiden =) Att hitta till rummet var dessutom en spännande upplevelse, det var Villa-villerkulla a la Dublin. Tur att det var skyltat. När vi installerat oss gick vi ut för att leta mat och vi landade på TGI Fridays, grillat är gott. Sen blev det shopping och upptäcktsfärd resten av kvällen. Bra shopping och jädrans va många pubar!!

Fredagen spenderade vi med att gå, gå och gå! Vi började med att gå till tågstationen för att hämta ut lördagens tågbiljetter till Ryder Cup. Sen "gjorde vi stan", mer shopping och sightseeing. Vi landade till slut på en pub som hette Fitzsimons där vi bänkade oss med en massa Irländska karlar som även de var intresserade av golfen. Det var en jättestor tv, god öl och en fantastisk stämning. Vi fick även sällskap av Kattis arbetskompis och hans kompis vilka vi senare åt middag tillsammans med på en pub längre ner på gatan i Dublins nöjeskvarter Temple Bar. Slutligen så hamnade vi på puben Bruxelles. Det var en stor pub med flera barer och superkul musik! Det var gamla hårdrocksdängor som man kunde texten på, och åtminstone jag lät väldigt högt den kvällen!!! =)

På lördagen vaknade jag nästan helt utan röst.....undrar varför?? Skam den som ger sig, upp å hoppa, å så åkte vi ut till K-club, värdklubben för den 36:e upplagan av Ryder Cup! Det är så magiskt att fylla 36 år några dagar tidigare för att sen åka på den 36:e upplagan.... =) Vägen ut till klubben gick genom lantligt landskap, mycket får och hästar och det var mycket vackert att se. Nästa gång ska jag hyra en bil och kolla lite noggrannare!

Naturligtvis var vädret sådär brittiskt osäkert och detta fick vi erfara den hårda vägen. Vi kastade oss direkt in i Henrik Stensons boll och försökte följa den. Det var i stort sett omöjligt! Det var skitmycket folk, det var svårt att se genom alla paraplyer och jag gillar inte riktigt att trängas. Dessutom skulle dessa mängder med människor förflytta sig snabbt på lerigt underlag så jag och Kattis tog det lite lugnt, gick till ett annat hål och tittade på Tiger och några andra istället. Som tur var så fanns det storbildstv =)
Jag hade turen att på hål 15 få chansen att se flaggan på green, dessutom fick jag se någon sätta bollen direkt vid denna flagga, det blev en birdie, men jag vet inte av vem för det såg jag inte =)
Hur som helst så såg vi ändå mycket golf den här blöta dagen och det var superskoj att få se banan, alla människor och få känna stämningen som var på plats. Dagens kändisspotting, förutom golfarna, var Ronan Keating, tjooohoooo!!!! =)

När vi sett oss runt på området, shoppat lite JÄTTEVIKTIGA golfprylar så tänkte vi äta. Jo, tjena! Det tänkte 100 000 människor till! Så vi bestämde oss för att åka tillbaka till Dublin, ta av oss våra sunkigt blöta skor och äta nåt gott. Sagt och gjort. När vi klivit av tåget hittade vi puben Kates Cottage. Där fick vi varm mat, gott kaffe och..... en storbilds-tv med golf!!! =) Varmt och skönt och utan trängsel kunde vi nu se ALLA spelarna, ALLA hål och ALLA slag! Vinstlott! =)

Senare samma kväll, efter att ha kommit tillbaka till vårt hostel, tagit av sig de leriga skorna och strumporna, tagit en varm dusch så var vi tillbaka i hetluften. Den här gången gick stegen mot, hör och häpna, en ny pub. Denna gång gick vi till The Celt, en pvb där tiden verkar ha stått stilla i över 100 år både inredningsmässigt och för bandet som spelade. De var kanske inte så gamla, men de spelade blandade irländska hits och gammal irländsk folkmusik. Det var verkligen skitbra!!! Tyvärr hade det varit en bra idé att ha med sig öronpropparna eftersom volymen var horribelt hög där vi satt. En annan sak jag tänkte på var att man inte behöver vara rädd för att ta sig ut på puben ensam. Har du ingen att umgås med så får du, det verkar vara ett väldigt tillmötesgående och nyfiket folk som rör sig i Dublin. Vi tackar självklart för gästfriheten som man verkligen kunde känna!

På söndagen hade ett moget beslut vuxit fram: Vi skulle inte åka till K-club för att på plats följa Ryder Cup! Jag var förkyld, Kattis hade slängt sina sunkiga skor, det väntades ännu sämre väder (vilket det inte blev) och vi ansåg att tiden var för knapp för att kunna följa upplösningen på tävlingen OCH hinna med planet hem till Sverige, så vi gick till Fitzsimons igen. Det var ju ett bra ställe att kolla på golf på så varför ändra ett vinnande koncept?

Vi checkade ut från vårt trevliga hostel, shoppade lite till och styrde stegen och den rullande resväskan mot puben. Där såg vi hur Europa krossade jänkarna och åt en god lunch, även den här gången hade vi sällskap av Kattis kompis med kompis. Vi beslutade att dela en taxi ut till flygplatsen när golfen var avgjord för vi hade indikationer på att det kunde bli svårt att få en taxi när golfen var slut samt att det förmodligen skulle bli trafikstockningar, så vi förekom detta med att åka tidigt till flygplatsen. Och det var ju tur kan jag säga.... vi såg redan då att det var lite rörigt på flygplatsen med alla bilar. Hellre vänta där, än missa flyget hem. Sen kan jag väl tillägga att flyget blev försenat. Anledningen var enligt vår pilot att alla golfspelarna skulle åka hem med sina privatjets, därför var det lite kö på startbanan.... ok då!! Och ja just det ja... söndagens kändisspotting: Mona Sahlin på samma flyg hem!

Kom i säng strax innan 2 på natten och kände direkt att jag inte alls hade lust att kliva upp mindre än 6 timmar senare för att åka på möte....

Helgens bästa nedpackade: Mina öronproppar, hostel med englasfönster säger allt...

Helgens bästa låt: "...ooh Monty, you are my sunshine when skies are grey..." (om Europas spelare Colin Montgomery, av Irländska fans på Fitzsimons varje gång han rörde en boll)

Helgens värsta: Min förkylning, det är inte roligt att flyga med förkylning.... ont ont ont...

Helgens roligaste: Stämningen på puben The Celt när livebandet spelade

Helgens stackare: Den onyktre Japanen Jun som blev bjuden på snus av Daniel... elakt...

Helgens trevligaste: Staden Dublin, varm och gästvänlig

Helgens tacksammaste: JAG, tveklöst!!!! Utan Kattis hade jag aldrig haft den här roliga resan, thanks sweetie! Ser fram emot vår nästa tripp!!! =)

Helgens äckligaste: Spyorna längs trottoarerna på söndagens förmiddag.... gatukontoret jobbar förmodligen inte förrän på måndagen

Helgens skämt: K-clubs utsmyckning av damm vid någon fairway "Ireland, the food island!" Pommes och Irish stew nån????

Helgens lättsammaste: Vädret!! Snabba växlingar och varmt, helt perfa!

Helgens hårdaste: Sängen... utan tvekan!!!

Helgens "jaha, jag skulle inte ha tänkt så": "Åh va länge min resväska har hållit... egentligen!" för att ett par timmar senare faktiskt paja helt, bara att slääääpa hem den och slänga! Bye Bye!

Helgens maffigaste: Husen längs golfbanan... jo, jag tackar jag!!!

Idag var förresten första lektionen på Skepparexamen.... skepp-å-hoj landkrabbor, håll i hatten, för till våren kastar jag loss!!!